Domácí tortila
Snadné, lehké, zasytí a ještě si to můžete namixovat, jak se vám zlíbí.
Příprava tortil:
Do pekárny dáme:
250g hladké mouky
lžičku soli
50g rozpuštěného másla
Zapneme program Dort, necháme chvíli hníst a postupně přiléváme 140ml horké vody. Až se vytvoří pěkné těsto, tak ho z pekárny vyndáme a na vále ještě dle konzistence zpracujeme. Já sama jsem tam přidala ještě trochu mouky. Z tohoto množství jsem vytvořila 6 placiček, které jsem rozválela do "kulatého" tvaru.
Pánvičku jsem rozpálila a vždy před každou plackou pokapala olivovým olejem. Každou stranu jsem osmahla cca po 2 minutách. Dokud se nezačly vytvářet "hnědé puchýře".
Mezitím jsem si připravila náplň.
Já jsem si zvolila:
1 oranžovou papriku
1 žlutou papriku
1/2 okurky
1/2 ledového salátu
půl dne dopředu naložené kuřecí kousky (nakládala jsem do pepře, soli, masaly)
zakysanou smetanu do které jsem přidala taktéž koření dle své chuti (salátové koření, sůl, citronový pepř)
Po dodělání tortil jsem na ně dala kuřecí kousky, salát, ostatní zeleninu, dresing a zamotala do jakéhosi tvaru. To vše dala do alobalu, aby mi to drželo pohromadě.
Výtvor byl opravdu výborný! chválil i muž :-)