Indické placky čápátí
Suroviny:
500g polohrubé přeničné mouky
1-2 lžíce oleje
2-4 lžíce rozpuštěného másla
1-2 lžičky soli
pepř
200ml vlažné vody
Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program DORT a necháme chvíli hníst. Až se suroviny pospojují a začne se vytvářet těsto, tak pekárnu vypneme, těsto vyndáme na vál a dopracujeme ručně. Musím říct, že s těstem se pracuje moc dobře – nelepí se! Vytvoříme váleček a ten rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílku vyválíme placku v průměru cca 20-25cm. Mezitím si rozpálíme pánev. Pečeme na sucho a nebo na olivovém oleji (v mém případě) z jedné strany 3minuty a z druhé 2min. Hotové placky skládáme do mísy, kde je potřeme máslem a přikryjeme utěrkou, zůstanou tak teplé a vláčné.
Placky Čapátí je možné podávat se zavařeninou, pikantním čátní a nebo jakýmkoliv jiným salátem či masem.