Korutanská specialita
Proč dělat všechno pořád stejně, když člověk může vyzkoušet spoustu nových receptů, že jo :-)
Takže pro tentokrát je to Korutanská specialita, která pochází z Rakouska a je to vlastně taková naše kynutá bábovka :-) Maličko mi připomíná vánočku.
A zde je recept.
Suroviny na těsto:
250ml vlažného mléka
1 vejce
1 žloutek
100g roztaveného másla
500g hladké mouky
30g cukru
špetka soli
1/4 droždí
Suroviny na náplň:
100g másla
150g cukru
3 lžíce skořice
200g rozinek
150g strouhaných vlašských ořechů
Postup:
Suroviny jsem dala do pekárny v uvedeném pořadí a zapla program těsto. Po zpracování a vykynutí jsem ho rozválela na plát o velikosti zhruba 30x40cm. Plát jsem pomazala máslem, posypala cukrem, skořicí, rozinkami
a ořechami. Celé jsem to zatočila jako na závin tak, aby měl délku zhruba těch 40cm. Vytvořený válec jsem dala do vymazané formy na bábovku. Pekla jsem na 180stupňů zhruba 50min.
Výborné, možná sladší, ale jinak pochoutka :-)