Marmeláda: broskev se skořicí
Je tu sezóna broskví a s ní i tvoření marmelád, kterými určitě nepohrdneme v zimních měsících:-)
Protože jsem velký milovník skořice, zkusila jsem ji vecpat i do marmelády - výsledek stojí za to! netuším, jestli mi výsledek do zimy vůbec vydrží :o)
Suroviny:
1kg broskví
500g cukru
Gelfix Classic
1 lžička kyseliny citrónové
2 lžíce skořice
Postup:
Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do pekárny. Přidáme cukr, gelfix, kyslinu citrónovou a skořici. Pekárnu zapneme na program Džem a necháme pracovat. Po dokončení nalejeme vzniklou směs do sklenic, zavřeme a překlopíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uschováme (jinak nic nezbyde ;o). Kdo chce mít v marmeládě i kousky ovoce, naleje rovnou do sklenic, kdo ji chce mít bez kousků, může rozmixovat (můj případ:-).