Slunečnicový chléb
Suroviny
360 ml vody
50g olivového oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
110g opražených slunečnicových semínek
100g žitné celozrnné mouky
100g pšeničné celozrnné mouky
450g hladké mouky
21g droždí
Postup
Suroviny dáme do pekárny v pořadí - voda, olej, mouka, doprostřed uděláme ďůlek a do něj dáme droždí, posypeme cukrem, do jednoho rohu dodáme sůl. Zapneme program Celozrnný chléb, střední velikosti, tmavé barvy. Program by měl běžet zhruba 3hodiny, kdy v necelé půlce při zapískání přidáme osmažená slunečnicová semínka.
Vlastní poznatky
Chléb má výbornou pěkně propečenou kůrčičku. Jelikož jsem měla k dispozici pouze žitnou a hladkou mouku, tak jsem to udělala v poměru 200g žitné a 450g hladké mouky. Pro příště bych dala víc jak 2 lžičky soli.